Turbokforlaget Retur til hovedsiden

Turbeskrivelser utenom bøkene – i utlandet

Under finner du bildebaserte turbeskrivelser fra forskjellige steder i verden.
Disse finnes ikke i turbøkene. Vi gjør oppmerksom på at dette er utkast.

Skriv gjerne ut beskrivelsene og ta de med på turen.

Turnavn

Land

Kommentar

Balos

Hella
(Kreta)

Balos er en fantastisk lagune nordvest på Kreta. Stedet er tilgjengelig fra byene på nordkysten - for eksempel fra Chania. Dette er en tur en kan ta selv midt på sommeren.

Biokovo nasjonalpark + Split

Kroatia

Med fjell som ligger tett innpå kysten er Kroatia et av de beste turmål for kombinasjonen strand og fjell. Du kan velge mellom bratte og tøffe stigninger eller småkuperte turer i frodige områder med gode stier.

Grand Canaria

Spania

Se egen bok www.turbok.no/GC

Pyreneene øst

Spania

Her finner du fire turer rundt Seu d’Urgell, ca to timers kjøring nord for Barcelona. En av disse turene går i Andorra. I tillegg er det to turer øst for dette området, i den vakre dalen Vall de Nuria. Her er vi oppe i nesten 3000 moh.

Pyreneene midtre del

Spania

Vi har fire turer i Valle de Tena med utgangspunkt i Sallent de Gallego, en landsby på grensen mot Frankrike og to turer i nasjonalparken Ordesa. Områdene nås med ca fire timers kjøring fra Barcelona. Mellom Sallent de Gallego og Ordesa er det en times kjøring.

Monte Solaro, Capri

Italia

Den høyeste toppen på Capri. En fin turvei, deretter på sti. Imponerende utsikt fra toppen.

Landmannalaugar

Island

Landmannalaugar danner sentrum i et fantastisk område mellom de store isbreene på Island. Her kan du kose deg med grus og flotte fjell i alle farger, lavamasser, svovelrøyk og varme kilder. Turisthytter og gode stier.

Þverfellshorn

Island

Bare noen få kilometer nord for Reykjavik finner du denne flotte rundturen. Stien er meget godt tilrettelagt, og utsikten er imponerende nesten hele veien opp. Dette er en av landets mest besøkte fjelltopper.

Half Dome

USA

Dette fantastiske fjellet, formet som en halvkule, ligger i nasjonalparken Yosemite i California. En flott tur, som de fleste kan mestre, selv om slutten er luftig (men her går du på trestokker mellom wirer).

MtWitney

USA

Med sine 4417 moh er MtWitney det høyeste fjellet i det kontinentale USA, utenom Alaska (og Hawaii). Det ligger i Sierra Nevada og bestiges fra øst (ikke langt fra Death Valley). Du merker høyden, ellers har turen en utmerket sti. Ikke luftig.