Turbokforlaget

Gjestebok for
Turbok for Sydenferien

Her finnes tips om overnatting, mat, transport, andre turer, spesielle opplevelser etc.

Svar og innlegg sendes foreløpig til post@turbok.no. Oppdatering av bloggen skjer manuelt og som regel innen ett døgn. Epostadressen din oppgis ikke (vil du likevel ha med mailadressen din så skriv den inn som en del av innlegget).

Costa Blanca - Costa del Sol - Dolomittene - Gran Canaria - Kreta - Lanzarote - Madeira - Mallorca - Tenerife

Generelt

24.1.2012 Ypperlige turbøker

Etter 6 år på Nyhamna går det nå mot slutten, det har vært en flott periode og så vil jeg gjerne takke for ypperlige turbøker som beskriver turmuligheter i Molde og omegn. Dette har vært en betydlig trivsel faktor i oppholdet her.

Spesielt sommerstid har jeg travet rundt i fjella her og opplevd Møre og Romsdal på sitt beste. Det å kunne kjøre direkte til parkeringsplass uten å lete og så følge stien er fantastisk.

Så oppdaget jeg at dere også har vandret på Kanariøyene og store deler av syden, så neste syden tur blir den med i sekken, kanskje Madeira.

Takk igjen og lykke til med neste prosjekt.

Hilsen turgåer fra Nyhamna i Aukra

8.1.2011 Bravo..!

Henger meg på skrytelista, beste turbok jeg har sett til nå. Endelig noen som forstod at frimerkebilder ikke duger.
Skal bruke den i neste uke i Costa Blanca.

Hilsen Arne K.

12.8.2011 Fottøy for fottur i Syden

Solide fjellstøvler av lær kan ofte bli for varmt i syden. Er en stø på foten og går forsiktig kan en bruke sandaler der det er god sti. Nå finnes det en rekke lette "fjellstøvler" av typen joggesko, men noe høyere enn disse slik at en får bedre støtte. Disse kan være et godt alternativ. Men pass på at skoene ikke er for tette. Selv har jeg gode erfaringer med slike sko av forskjellige merker, med unntak av de jeg brukte i Pyreneene i sommer - Tecnica LightSpeed (GTX). De ble altfor tette og ga gnagsår, noe jeg ellers aldri er plaget med.

Kai A. Olsen

15.8.2011

Jeg har forsøkt sandaler, og de ga raskt gnagsår. Sandaler bør unngås der det kan finnes slanger (f.eks. fastlands-Europa).

Bjørnar S. Pedersen

Costa BlancaCosta del SolDolomitteneGran CanariaKreta

30.03.2011 Transport til Loutro

Fly til Chania eller Rethymnon og buss videre. På http://www.cretetravel.com/Bus_schedules/Chania_Rethymno.htm ser det ut til å være bussruter. Ser ut som det er avganger fra Chania 08.30, 11.00, 14.00 daglig til Chora Sfakion. Bussturen tar nærmere 3 timer. Derfra er det en kort båttur til Loutro – eller fottur langs sjøen. På http://www.cretetravel.com/To_and_from_Crete/Ferries_Crete_south.htm ser det ut til å være båt i korr. med bussen.

Mvh Bjørnar S. Pedersen

LanzaroteMadeira

10.02.2011

Flott bok!

Savnet bare Nonnenes dal på Madeira – snudde dere også?

Kan anbefale nattfottur fra Katarina klosteret til Sinaifjell der Moses fikk steintavlene.

700 meter stigning på 7 km – med lommelykt – for å se soloppgangen.

Men vent med den boken til det har roet seg litt i Egypt….

Snakkes PJN

Svar

Takk for fin tilbakemelding. Nei, vi fant ut at Nonnenes dal nok var i tøffeste laget for det brede publikum. Sinai har jeg hørt mye fint om, blant annet fra min sønn som tok samme tur som dere. Det får bli til neste bok (kanskje litt avh. av utviklingen i Egypt?).

mvh

Kai A. Olsen

MallorcaTenerife

01.03.2011 God mat

Er du lei av innkastere og middels gode restauranter i Playa Americas kan jeg anbefale

Mesón Las Rejas, 31 Carretera General del Sur, La Camella, Arona, 38626

Den er på Gourmet-listen på Tenerife. Meget god mat (forsøk lam) og hyggelig vertskap. Rimelig. God vinliste.

For å komme dit følg kjørebeskrivelsen mot Teide (kommer du fra Playa Americas kan du ta veien som går parallelt med motorveien). Ta inn på TF-28 mot Arona. Etter 4 km kommer du til den lille byen La Camela.Her skal du rett fram inn i byen, fortsatt på TF-28, ved rundkjøringen på bilde 1, side 60 (altså ikke mot Teide). Etter ca 100 meter kommer du til en ny rundkjøring. Ta andre avkjørsel, fortsatt på TF-28. Restauranten ligger nå på din høyre side. Parkering til venstre, lenger oppe i gaten.

mvh

Kai A. Olsen

Retur til bokas hovedside.

E-post til turbokforlaget: post@turbok.no

Kai A. Olsen (Skolevn. 27D, 6411 Molde, tlf. 40287150) og Bjørnar S. Pedersen (Årtunveien 5, 6422 Molde, tlf. 90837314).