Turbokforlaget Bergen DA

Turbokforlaget Bergen DA:

Bøker fra Turbokforlaget:

Turer utenom bøkene:

To forlag:

- Turbokforlaget

- Turbokforlaget Bergen DA

Tre flotte fjell med samme utgangspunkt i Åsane

Vi har sagt at  Bergenshalvøyen har Norges beste bynære turterreng. Uten forkleinelse for andre bydeler kan vi fastslå at Åsane er særdeles heldig stilt. Navnet på bydelen er ikke tilfeldig - her er mange fine fjellområder lett tilgjengelig.

I Åsane er det kort vei mellom store kontraster. Bare noen minutter fra kjøpesentre, motorveier, industriområder og tettbebyggelse ligger landlige idyller og fint fjellterreng.

Et godt eksempel på dette finner vi  ved å kjøre Salhusveien fra Åsane senter og ta av mot det lille gårdsområdet Baugtveit. Bare noen få minutter fra motorveien og senteret finner vi her en landlig idyll i en fin dal, med fjellmassivet til Høgstefjellet i ryggen.


Utsikten mot Baugtveit og Høgstefjellet

I "Turbok for Bergenshalvøyen" beskriver vi to turer med utgangspunkt herfra.

Turen opp til Nordgardsfjellet fra parkeringsplassen på Baugtveit er kort men nokså bratt. Litt svett og andpusten kan man nok bli, men anstrengelsen blir snart belønnet. Bak oss har vi fin utsikt ned på Baugtveit og tvers over dalen til Høgstefjellet. Snart kommer vi  opp på åsryggen og ser også ut mot fjorden og sørover mot Geitanuken, Eidsvågneset og de sentrale byfjellene.

Selve Nordgardsfjellet er ikke så voldsomt til topp, men det er flott utsikt fra mange av knausene rundt.


Utsikten sørover fra Nordgardsfjellet

Herfra fortsetter vi nordover, krysser en liten dal og går opp til det noe høyere Tellvikafjellet. Her er det et tydeligere toppunkt med både flaggstang og turbok-kasse. Også denne har flott utsikt på en klarværsdag. Ikke minst over fjord og fjell i store deler av Nordhordland.


Fra toppen på Tellevikafjellet

Rundturen fortsetter i fint terreng før vi dreier ned mot Baugtveit igjen.

Den andre turen med samme utgangspunkt starter slik den forrige slutter, og går i en fin bue opp til Høgstefjellet. Det er som navnet røper et høyere fjell og dermed en litt tyngre tur. Men også her er man relativt kjapt oppe i fint fjellterreng.

Siste del av veien opp til toppartiet er storslått, med bratte knauser og et høyt stup ned mot vannet Baugtveitstemma. Her bør man trå forsiktig hvis man vil ut på kanten, men stien går i relativt trygg avstand fra stupet.


Flott når vi nærmer oss toppen av Høgstefjellet - men det er bratt ned!

Etter at toppen er passert, går stien sør-østover. Nå har vi utsikt over mye av bebyggelsen i Åsane og ser rett mot Gullfjellstoppen i horisonten.


Over toppen av Høgstefjellet

Nedturen til Baugtveit går i gras- og skogsterreng med noen myrpartier.

Disse to turene kan enkelt kombineres til en lengre runde over alle tre fjellene. I stedet for å gå tilbake til Baugtveit etter Tellevikafjellet, fortsetter man da på turen til Høgstefjellet.


Fullstendige turbeskrivelser med bilder, kart og tekst finner du i 
Turbok for Bergenshalvøyen
.

Tilgjengelig i alle bokhandler i Bergen og Os eller bestill her.

Copyright © 2016 Turbokforlaget Bergen