Turbokforlaget Bergen DA

Turbokforlaget Bergen DA:

Bøker fra Turbokforlaget:

Turer utenom bøkene:

To forlag:

- Turbokforlaget

- Turbokforlaget Bergen DA

Landåsfjellet, en flott "nærtur"

Målet med "Turbok for Bergenshalvøyen" er å hjelpe folk ut på tur. Vi mener våre detaljerte beskrivelser gjør det enklere. En annen viktig faktor er avstanden hjemmefra til turen. Hvis man må planlegge en lang transportetappe før man kan ta fatt på selve turen, blir terskelen høyere.

I Bergen og Os har mange av oss heldigvis turterreng nær der vi bor. Når vi ser på kart over bosetningen på Bergenshalvøyen, og sammenlikner det med et turkart - f.eks. oversiktskartet i "Turbok for Bergenshalvøyen" - ser vi at mange av turene ligger nær mye og tett bebyggelse.

Spesielt er byfjellsrekken fra Lyderhorn, via Fyllingsdalen til Løvstakken omgitt av mye bebyggelse, men også mange av turene i Åsane og Årstad bydeler er tett på store boområder.

Landåsfjellet er også et slikt område som er lett tilgjengelig for mange naboer. For å finne starten på den fine turen opp dit fra bebyggelsen i Landåslien bør man være godt kjent -- eller ha en god turbok!

Stien er nærmest gjemt bak noen hus og garasjer, men så snart man har kommet inn på den, er man i fint turterreng.


Turterrenget er der, men hvor går man?

Litt bratt er det oppover i starten, men man får mye igjen for innsatsen. Ikke minst får man snart flott utsikt over byen og Byfjorden.


Utsikten er fin belønning for den bratte stigningen!

Med lengde på 3,5 km og ca 350 høydemeter stigning, er dette en nokså kort og grei tur. Vil man gå lengre når man først er oppe, er det muligheter til å forlenge turen og utforske områdene nordover i retning Ulriken eller sørover mot Orrehaugane og Nattlandsfjellet.


Fullstendige turbeskrivelser med bilder, kart og tekst finner du i 
Turbok for Bergenshalvøyen
.

Tilgjengelig i alle bokhandler i Bergen og Os eller bestill her.

Copyright © 2016 Turbokforlaget Bergen
Kilde befolkningskart: "Regionpakke Bergen" (2011)