Turbokforlaget Bergen DA

Turbokforlaget Bergen DA:

Bøker fra Turbokforlaget:

Turer utenom bøkene:

To forlag:

- Turbokforlaget

- Turbokforlaget Bergen DA

Utforsk Løvstakken!

I "Turbok for Bergenshalvøyen" har vi bevisst valgt å ikke ta med for mange alternative veier i turbeskrivelsene. Vi vil gjøre det lett for leseren å følge beskrivelsen og finne fram. I noen tilfeller har vi derfor måttet velge vekk fine turalternativer. Det gjaldt ikke minst for Løvstakken.

Det majestetiske fjellmassivet mellom Bergensdalen og Fyllingsdalen er stort nok til at man virkelig føler at man er på fjelltur. Men likvel er avstandene så pass korte at store  boligområder har lett tilgjengelige nær-turer til Løvstakken. Mange i Solheimsviken, Fjøsanger, Bønes, Melkeplassen osv. har sine egne favoritt-stier - i noen tilfeller nærmest fra sin egen stuedør!


Løvstakken er et populært turmål for mange.

Når vi skulle velge hvilke turer vi skulle beskrive i "Turbok for Bergenshalvøyen" hadde vi altså nok av alternativer å velge mellom. Vi fant ut at vi måtte ha med minst to ulike turer opp til dette populære byfjellet.


Skikkelig høyfjell, nesten midt i byen!

Vi endte opp med en tur fra nord som (passende nok) starter i Løvstakkveien i Solheimslien. Denne er mye brukt siden turstart er lett tilgjengelig fra sentrum og  Danmarks plass. Det er også en nokså kort tur, der man raskt kommer opp i fjellterreng og til toppen. Det siste året er det ryddet mye skog i starten av denne turen, så den går nå stort sett i åpent terreng, med bare et kort part i skog.


Det er fint utsikt fra mange steder og i flere retninger. Her er byen og Byfjorden sett fra Strandafjellet, en avstikker fra hovedstien.

Som det andre turalternativet fra sør, vurderte vi flere kandiater. En av dem måtte vi avskrive pga dårlige parkeringsmuligheter. Til slutt bestemte vi å ta utgangspunkt i Langeskogen på Kråkenes. Her får vi en litt annerledes tur, som går mye i skog. Vi tok også med et spennende alternativ lags åsryggen ut til Gullstølen.

Selv om vi ikke hadde plass til flere av de mange turmulighetene i denne boken, er området rundt Løvstakken godt egnet til å utforske på egen hånd. God tur!


Fullstendige turbeskrivelser med bilder, kart og tekst finner du i 
Turbok for Bergenshalvøyen
!
Copyright © 2016 Turbokforlaget Bergen