Turbokforlaget Bergen DA

Turbokforlaget Bergen DA:

Bøker fra Turbokforlaget:

Turer utenom bøkene:

To forlag:

- Turbokforlaget

- Turbokforlaget Bergen DA

Rundemanen - kjempen midt i byfjellene

Som fjelltopp betraktet er ikke Rundemanen av de mest fantastiske. Men som turmål og landemerke sentralt i byfjellene har den en solid posisjon. I "Turbok for Bergenshalvøyen" beskriver vi to av de mange turmulighetene hit.

Når vi tidligere har skrevet om både Fløyen, Blåmanen og Vikinghytten, ligger det snublende nær å fortsette med Rundemanen. Denne litt anonyme og flate fjellryggen midt på byfjellene hadde kanskje ikke gjort så mye av seg hvis ikke det hadde vært for den høye masten som ligger midt på. Den fungerer som et tydelig landemerke, synlig fra mange steder


Masten på Rundemanen er et tydelig landemerke, også på lang avstand. Her ser vi den fra Selvik.

Selv om Rundemanen mangler noen av kvalitetene til de brattere fjelltoppene, er det lett å forstå hvorfor den er et populært turmål. Den ligger sentralt og er omgitt av veldig bra fjellterreng. Det er turveier og -stier i mange retninger. De to turene vi har med i "Turbok for Bergenshalvøyen" går fra Sandviken sykehus via Munkebotn i nord og fra Svartediket i sør. Det går også greit å følge bokens turbeskrivelser til Blåmanen eller Vikinghytten og ta en avstikker til Rundemanen.


Nord for Rundemanen er det fint og spennende turterreng.

Siden det går fine turveier både fra Fløyen og Svartediket, er Rundemanen et enkelt turmål å finne og bruke. Det er også lett å ta avstikkere eller forlenge turen, og på den måten utforske de sentrale byfjellene.


Turveien fra Svartediksvannet opp Våkendalen til Rundemanen har svært god standard etter at den ble opprustet for noen år siden.


Fullstendige turbeskrivelser med bilder, kart og tekst finner du i 
Turbok for Bergenshalvøyen
!
Copyright © 2016 Turbokforlaget Bergen