Turbokforlaget Bergen DA

Turbokforlaget Bergen DA:

Bøker fra Turbokforlaget:

Turer utenom bøkene:

To forlag:

- Turbokforlaget

- Turbokforlaget Bergen DA

Om fire fjell i Fyllingsdalen - og oppdatering av turbok!

I påsken gikk vi den fine rundturen som vi i "Turbok for Bergenshalvøyen" har kalt "Fire fjell i Fyllingsdalen". Selv om det ikke var så lenge siden vårt forrige besøk der, var deler av turen nokså forandret, ettersom store mengder granskog var felt i Nordnesdalen.

Dette er et problem vi vil støte på flere ganger. Siden vi har basert "Turbok for Bergenshalvøyen" på detaljerte beskrivelser av både kjøring og fottur, er det lett for at beskrivelsene ikke lenger blir nøyaktige når f.eks. veier legges om, skilting eller sti-traséer endres eller - som her - skog felles.


Denne siste strekningen ned mot Nordnesdalen var inntil nylig dekket av tett granskog. Endringen er voldsom!

For å hjelpe de som skal bruke turboken, vil vi dele oppdateringer etter hvert som vi blir klar over dem. Vi har laget en egen nettside med Oppdateringer og rettelser der vi legger ut slike endringer etter hvert.

For å få med så mange relevante oppdateringer som mulig, trenger vi hjelp fra dere som bruker turboken og går turene. Send oss en melding på e-post eller på Facebook når dere oppdager at ting er endret og turbeskrivelsen bør oppdateres! Legg gjerne med et bilde som viser endringer. Vi vil også svært gjerne ha beskjed dersom dere finner feil i turboken!


Utsikt mot Lyderhorn på vei til Holefjellet.

Men så var det de Fire fjellene da! (Dette må ikke forveksles med den årlige "4-fjells-turen"!) Med utgangspunkt i Nordnesdalen er det en fin runde på 5 km totalt som går innom Olsokfjellet, Damsgårdsfjellet, Holefjellet og Gravdalsfjellet før den passerer Viggohytten på vei tilbake til utgangspunktet.

Det er en spennede tur i variert skogsterreng, med flere flotte utsiktspunkter. Dette er en tur som bør passe bra for barn, med stadig nye "delmål" på de fire toppene og Viggohytten, og noen spennede detaljer underveis.


Bak kampesteinen til venstre skjuler det seg en postkasse med bok, der man kan skrive seg inn før turen går videre til Gravdalsfjellet.


Fullstendig turbeskrivelse med bilder, kart og tekst finner du i 
Turbok for Bergenshalvøyen
!
Copyright © 2016 Turbokforlaget Bergen