Turbokforlaget Bergen DA

Turbokforlaget Bergen DA:

Bøker fra Turbokforlaget:

Turer utenom bøkene:

To forlag:

- Turbokforlaget

- Turbokforlaget Bergen DA

Vi anbefaler Blåmanen!

I "Turbok for Bergenshalvøyen" har vi vurdert både helhetsinntrykk og utsikt på alle turene. Vi var ikke i tvil da vi ga utsikten fra Blåmanen fem stjener! Den fine høyfjellsturen med panoramautsikten finner du bare en time fra Fløyen!

Ikke noe vondt sagt som "turer i skog og mark", men det er noe eget ved å komme opp på snaufjellet. En av de lettest tilgjengelige høyfjellsturene rundt Bergen sentrum er den over Blåmanen. Fjellet ligger nærmest som en vegg bak skogsterrenget og har fri utsikt i alle retninger.

Fra Fløyvarden ser vi hvor fritt og høyt Blåmanens rygg rager i terrenget.

Fra Fløyen følger vi turveiene forbi Brushytten og opp fjellsiden. Til høyre på toppen av bakkene er man straks på den åpne steinete ryggen av Blåmanen. Mellom gamle militæranlegg og små tjern og pytter går en fin sti fram til de flotte vardene. Her ser vi til mange av de andre byfjellene, og ikke minst innover Bergensdalen og Fana.


Det er ikke noe å si på utsikten!

Den rundturen vi beskriver i "Turbok for Bergenshalvøyen" følger den svingete turveien ned på sørsiden (mot Ulriken) før vi tar til høyre og følger turveien tilbake til Brushytten. Avstandene er ikke store, så turen kan fint gjøres på noen få ettermiddagstimer.


Turen ned på sørsiden av Blåmanen går til dels på steinsatt vei.

Det finnes også andre turalternativer og -kombinasjoner til Blåmanen, bl.a. fra Våkendalen. God tur!


Fullstendig turbeskrivelse med bilder, kart og tekst finner du i 
Turbok for Bergenshalvøyen
!
Copyright © 2016 Turbokforlaget Bergen