Turbokforlaget Bergen DA

Turbokforlaget Bergen DA:

Bøker fra Turbokforlaget:

Turer utenom bøkene:

To forlag:

- Turbokforlaget

- Turbokforlaget Bergen DA

"Startpakke for Fløyen"

Fløyen er ikke bare et turområde, den er Bergens aller største turistattraksjon! Mange tar banen opp og nyter utsikten. Det er fint i seg selv, men områdene rundt Fløyen rommer også masse turmuligheter, både de velkjente og velbrukte og de mer bortgjemte.

Bilde: Copyright (C) 2016 Turbokforlaget Bergen

Utsikten fra Fløyen er verd turen i seg selv - ikke minst på en vakker sommerkveld!

Ellers i "Turbok for Bergenshalvøyen" har vi lagt vekt på den pedagogiske framstillingen av en tur fra A til B (og helst tilbake til A igjen) med grundig forklaring av veivalgene underveis. Når vi skulle prøve å beskrive turmulighetene på Fløyen, ble dette lite praktisk. Det er så mange veier, stier og turmuligheter som er flettet inn i hverandre, at for hver vi skulle tatt med måtte vi valgt bort mange andre, og veivalgene og alternativene ville nærmest vært utallige.

Bilde: Copyright (C) 2016 Turbokforlaget Bergen

Det finnes også bortgjemte og lite brukte turløyper på Fløyen.
Her et parti fra stien ned mot Storediket.

Løsningen vi valgte, var å lage en "startpakke" med et detaljert kart, supplert med bilder av noen "strategiske" steder, spesielt de mest sentrale stikryssene med mange utganger.

Som ellers i turboken, er bildenumrene plassert på kartet slik at man kan se hvor (som oftest også fra hvilken retning) bildet er tatt.

Kartgrunnlag Copyright (C) Kartverket / Bergen kommune

Kartet viser turveier, landemerker og annen nyttig informasjon.
Tallene med piler viser hvor og i hvilken retning bildene er tatt.

Vi mener i all beskjedenhet at dette er det beste turkartet som finnes over Fløyen-området. (Hvis du har et annet du mener er bedre, vil vi gjerne vite om det!) Det finnes orienteringskart som er mer detaljert, men der blir det til gjengjeld vanskelig å plukke ut de viktigste turveiene, kryssene og landemerkene. 

Vi har lagt vekt på å markere de ulike turveiene og stiene. Siden det er stor variasjon i underlag og beskaffenhet, har vi delt dem inn i turveier, stier og svake stier. Vi har også markert med avvikende farge hvor det er lysløyper - både til hjelp for de som går i mørket, og for å gjøre det lettere å orientere seg.

Bilde: Copyright (C) 2016 Turbokforlaget Bergen

Fløyvarden, det høyeste punktet på Fløyen, har fin utsikt i mange retninger. 
Her sørover mot Ulriken.

Vi våger den påstanden at det er få som utnytter turområdene på Fløyen fullt ut! Noen nøyer seg med utsikten, andre legger ut forbi Brushytten og videre innover Byfjellene. Men prøv gjerne å utforske de ulike løypene f.eks. til Fjellhytten, Åsebu, Tindevannene eller rundt Storediket. Så snart du kommer litt bort fra de mest trafikkerte "hovedveiene" byr Fløyen på fine og lett tilgjengelig turopplevelser både for små og store.


Den fullstendige "Startpakke for Fløyen" med bilder, kart og tekst finner du i Turbok for Bergenshalvøyen!

Copyright © 2016 Turbokforlaget Bergen