Turbokforlaget Bergen DA

Turbokforlaget Bergen DA:

Bøker fra Turbokforlaget:

Turer utenom bøkene:

To forlag:

- Turbokforlaget

- Turbokforlaget Bergen DA

Turen "Fløyen fra Svartediket"

Svartediket er et bra utgangspunkt for turer, lett tilgjengelig både med bil og buss fra sentrum og ikke minst for de som kommer sørfra.

I "Turbok for Bergenshalvøyen" beskriver vi to turer med utgangspunkt ved Svartediket, denne opp til Fløyen, og en lengre rundtur "Rundemanen fra Svartediket" (opp Våkendalen, over Rundemanen og ned via Fløyen). Det finnes også andre muligheter som vi ikke fant plass til i boken; bl.a. en bratt løype rett opp til Ulriken, og en krevende tur inn Isdalen i motsatt ende av Svartediket.

Men nå er det turen opp til Fløyen vi skal konsentere oss om!

Bilde: Copyright (C) 2016 Turbokforlaget Bergen

Denne stigningen opp fra Svartediket, "Borgeren", må være  en av de bratteste turveiene i Bergen!

Den første delen av turen veksler mellom turveier og bilveier i utkanten av boligområdene ved Starefossen. Det er nok lurt å følge turbeskrivelsen nøye her! 

Bilde: Copyright (C) 2016 Turbokforlaget Bergen

Boligområdene i Starefossen ligger tett på turterrenget!

Når vi først er kommet inn på den "skikkelige" turveien fra Knatten, er det veldig greit å finne fram. Her er det også en flott turvei som svinger seg på oppmurte svinger. Det går ganske bratt oppover, men fordelen er at vi snart får god utsikt og kan bruke pustepausene til å nyte den.

Bilde: Copyright (C) 2016 Turbokforlaget Bergen

Mange steder er det benker på utsiktsplassene. Her med fri sikt mot Ulriken.

Når vi kommer til toppen av svingene, er det meste av stigningen unnagjort. Turen følger nå Søndre Kamvei nokså flatt innover på kanten av platået som fører til selve Fløyen. Det meste av denne strekningen er det fin utsikt mot områdene rundt Kronstad og Danmarksplass, over til Løvstakken og ned mot sentrum.

Bilde: Copyright (C) 2016 Turbokforlaget Bergen

Fin utsikt fra Søndre Kamvei.

Når vi nærmer oss Fløyen, møter vi veien som kommer opp fra Skansemyren (se turen Fløyen via Skansemyren).

I "Turbok for Bergenshalvøyen" har vi beskrevet denne turen opp og ned samme vei. Det er naturligvis mange muligheter til å variere og ikke minst å gjøre en rundtur. Da kan det være en fordel å bruke buss slik at man ikke er avhengig av å hente noen bil ved Svartediket. I så fall står man fritt til å velge fritt mellom de mange turene fra Fløyen, enten man vil ned mot sentrum eller videre i andre retninger. Dessuten slipper man å bekymre seg over om det er ledig parkeringplass ved Svartediket, der det kan bli fullt på store utfartsdager.


Fullstendig turbeskrivelse med bilder, kart og tekst finner du i
Turbok for Bergenshalvøyen!

Copyright © 2016 Turbokforlaget Bergen