Turbokforlaget Bergen DA

Turbokforlaget Bergen DA:

Bøker fra Turbokforlaget:

Turer utenom bøkene:

To forlag:

- Turbokforlaget

- Turbokforlaget Bergen DA

Turen "Fløyen via Skansemyren"

Det finnes mange alternativer hvis man vil gå fra Bergen sentrum til Fløyen. Hvilket man velger er avhengig av hvor man starter, hva slags tur man ønsker – og så er det kanskje greit å variere litt?

Vi har tatt med to turer fra sentrum opp til Fløyen i "Turbok for Bergenshalvøyen". I tillegg kan man prøve ut andre alternativer ved hjelp av vår "Startpakke for Fløyen".

Den første av turene, via Skansemyren, går stort sett på asfalterte veier. Den kan derfor være grei de gangene man ønsker godt underlag. Den har også stort sett slakere stigning enn turen opp Fløysvingene. For de som går med barnevogn kan den være et godt valg.

Ikke minst har store deler av turen fin utsikt, både over sentrum, områdene rundt Danmarks plass og videre innover Bergensdalen, og etter hvert også sørover mot Ulriken.

Første del av turen slynger seg gjennom de trivelige boligområdene på Skansen og Skansemyren. Her er det en del veivalg, så det kan lønne seg å følge godt med på bildene og beskrivelsen i boken eller heftet. Vi treffer på Fløybanen ved Fjellveien stasjon. Fra Skansemyren idrettsplass er det turveier med god skilting.

Bilde: Copyright (C) 2016 Turbokforlaget Bergen

Inngangen til Skansemyren idresttsplass er nesten litt bortgjemt. Her ser vi det første glimtet av Ulriken.

Det er ikke nødvendig å haste opp til toppen for å få fin utsikt. Det mange fine utsiktssteder underveis også. Bare på noen deler av turen er det busker og trær som stenger litt for utsikten.

Bilde: Copyright (C) 2016 Turbokforlaget Bergen

Her er vi akkurat ferdig med de svingete turveiene og er kommet fram til det første av utsiktspunktene på "topp-platået". Bak sentrum og Laksevåg ser vi bl.a. Damsgårdsfjellet og Lyderhorn.


Fullstendig turbeskrivelse med bilder, kart og tekst finner du i Turbok for Bergenshalvøyen!

Copyright © 2016 Turbokforlaget Bergen